Art Rotterdam '24 viert jubileum voor laatste keer in Van Nelle Fabriek

Art Rotterdam '24 viert jubileum voor laatste keer in Van Nelle Fabriek

18-10-2023 (14:39) - Creatie

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari vindt voor de laatste keer in de Van Nelle Fabriek de 25ste editie plaats van Art Rotterdam.

Fons Hof, directeur Art Rotterdam"Komende editie is de laatste kans om Art Rotterdam in de moderne architectuur van Van Nelle Fabriek te beleven. Vanaf 2025 in Ahoy kunnen we al onze groeiambities waarmaken. De extra ruimte gaan we inzetten voor een groter beursoppervlak, extra horeca en een reprise gecureerde secties die ooit te zien waren op Art Rotterdam. Naast de prospects tentoonstelling van het Mondriaan Fonds komen nog vier andere secties terug, waaronder een afdeling voor videokunst. Hiermee krijgt Art Rotterdam een nog gevarieerder en internationaal concept." 

Rotterdam Art Week

Kunst is overal in Rotterdam, en zeker tijdens Art Rotterdam en de gelijktijdige Rotterdam Art Week. Kunst-, design- en architectuurliefhebbers vinden door de hele stad diverse beurzen, speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en open ateliers. Net als in eerdere jaren bestaat de programmering uit evenementen die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad versterken en verlevendigen.

Prospects

Van 1 t/m 4 februari 2024 organiseert het Mondriaan Fonds een nieuwe editie Prospects tijdens Art Rotterdam op het terrein van de Van Nelle Fabriek. De tentoonstelling laat het werk zien van circa 86 startende kunstenaars. Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects jaarlijks om de zichtbaarheid van startende kunstenaars een extra impuls te geven.