Bitter Death of Birds wint Nikon Environmental Photographer of the Year award

Bitter Death of Birds wint Nikon Environmental Photographer of the Year award

02-12-2022 (11:10) - Creatie

Fotograaf Mehdi Mohebi Pour is dit jaar winnaar van de Environmental Photographer of the Year-award met zijn krachtige foto getiteld 'The Bitter Death of Birds' (2021) (De Bittere Dood van Vogels).

Op de foto zie je slechts drie van de duizenden vogels die in de Miankaleh Lagoon in Iran zijn gestorven door besmetting en gebrek aan water en twee milieuwerkers die de dode dieren verzamelen om ziekteverspreiding tegen te gaan. De winnende foto werd gekozen vanwege de surrealistische weergave van het circulaire karakter van het leven tussen mens en dier.

Mehdi Mohebi Pour: "Het betekent enorm veel voor me dat ik deze prestigieuze prijs heb gewonnen, want het is voor mij prioriteit dat ik het klimaat en de aangerichte schade op foto vastleg. Ik wil dat mensen over de hele wereld zich bewust zijn van de trieste gebeurtenis van de dode vogels in Iran. Als we onze levensstijl niet aanpassen en niet voor de planeet gaan zorgen, zal dit binnenkort ook in andere landen gebeuren". 

De volledige lijst met de winnende foto's van dit jaar:
Environmental Photographer of the Year: The Bitter Death of Birds (De Bittere Dood van Vogels), Mehdi Mohebi Pour, 2021

Young Environmental Photographer of the Year - Nikon-award: Beautiful but Hostile Colours on Earth (Mooie maar Onverbiddelijke Kleuren op Aarde), Fayz Khan, 2022

Vision of the Future: Vertical Farming (Verticale Landbouw), Arie Basuki, 2022

Recovering Nature: Naturalia: Chronicle Of Contemporary Ruins (Kroniek van Hedendaagse Ruïnes), Jonathan 'Jonk' Jimenez, 2021

Keeping 1.5 Alive: Chemical Explosion (Chemische Explosie), Subrata Dey, 2022

Adapting for Tomorrow: New Ways to the Future (III) (Nieuwe Wegen naar de Toekomst), Simone Tramonte, 2021