C.B. Cebulski samen met Marvel Stormbreakers naar Heroes Dutch Comic Con

C.B. Cebulski samen met Marvel Stormbreakers naar Heroes Dutch Comic Con

16-05-2023 (16:49) - Creatie

Tijdens de zomereditie van de grootste comic con van Nederland op 24 en 25 juni in de jaarbeurs in Utrecht, komen voor het allereerst ter wereld 9 Marvel Comics grootheden samen.

Eerder kondigden de organisatie al aan dat alle 8 Stormbreakers tekenaars naar Utrecht afreizen. Nu maken zij bekend dat Marvel Comics Editor in Chief, C.B. Cebulski, zich aansluit bij het gezelschap.

C.B. Cebulski

Als hoofdredacteur houdt C.B. Cebulski toezicht op alle dagelijkse redactionele en creatieve aspecten van Marvel’s uitgeversdivisie, het vormgeven van de grote verhaallijnen van de Marvel Comics line-up en het naar Marvel halen van ’s werelds beste en slimste schrijvers en artiesten. Al tijdens zijn vroege carrière in Japan, waar hij werkte en studeerde, ontdekte Cebulski zijn levensmissie; internationale artiesten uit alle hoeken van de wereld de kans geven om personages te creëren, verhalen te vertellen en te werken in de Amerikaanse entertainmentindustrie.

Marvel’s Stormbreakers

In 2020 werd Marvel’s Stormbreakers gelanceerd. In dit programma worden elk jaar de beste up-and-coming artiesten uit de stripboekenindustrie in de spotlights gezet. Alle artiesten uit de Stormbreakers-klassen groeien uit tot de absolute top. De artiesten komen van over de hele wereld, wat het lastig maakt om fysiek bij elkaar te komen. 

Eerst ontmoeting

De complete Marvel’s Stormbreakers Class of 2023, bestaande uit Elena Casagrande, Nic Klein, Jan Bazaldua, Chris Allen, Martin Coccolo, Lucas Werneck, Federico Vicentini en C.F. Villa, komen voor het eerst in de geschiedenis van dit programma met z’n allen samen op de komende editie van Heroes Dutch Comic Con. Het is daarnaast de allereerste keer dat de hoofdredacteur en de volledige Stormbreakers-class elkaar als groep in het echt ontmoeten. Niet alleen is dit bijzonder voor hen, maar ook een uniek moment voor alle Marvel Comics-fans. 

Cozy Corner

C.B. Cebulski en de Marvel’s Stormbreakers Class of 2023 zijn op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023 aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con. Fans kunnen commissies aanvragen, artwork of comics laten signeren en vragen stellen. Daarnaast zullen de artiesten hun expertise delen tijdens de verschillende panels in de Cozy Corner, die zich eveneens bevindt in de Comics Area. Tekentalent dat ervan droomt om zelf ook voor Marvel te mogen tekenen, kunnen leren van de tips & tricks die Cebulski deelt op het podium én kunnen zelfs hun portfolio laten