Concertgebouw heropent Museumpleinentree na jarenlange vernieuwing interieur

Concertgebouw heropent Museumpleinentree na jarenlange vernieuwing interieur

17-05-2023 (10:40) - Creatie

Het Concertgebouw heropent de historische Museumpleinentree aan de Van Baerlestraat, met drie grote openslaande deuren aan de voorzijde. Deze verbouwing is de laatste toevoeging van een jarenlang traject met studio Merk X waarbij het hele interieur van Het Concertgebouw is vernieuwd.

Op 2 september 2023 is de officiële heropening.

Drie entrees

Het Concertgebouw, ontworpen door architect Dolf van Gendt, werd nog omringd door weilanden toen het werd geopend in 1888. Het keek uit op het kort daarvoor geopende Rijksmuseum. Na een grote verbouwing en renovatie in de jaren tachtig van de vorige eeuw verschoof de Hoofdentree naar de nieuwe uitbouw van architect Pi de Bruin aan het Concertgebouwplein. Het Concertgebouw renoveert nu ook de entree aan de Jan Willem Brouwersstraat. Hierdoor kunnen bezoekers straks via drie ruime entrees Het Concertgebouw betreden.

Nieuwe bewegwijzering

Met de heropening van de Museumpleinentree wordt ook nieuwe bewegwijzering en crowd control ingevoerd, waarvoor Het Concertgebouw samenwerkt met studio Merk X en Bureau Mijksenaar. Bezoekers ontvangen straks op hun ticket de aangewezen entree (Concertgebouwplein, Museumplein of Jan Willem Brouwersstraat), zaalingang, zaalsectie en stoel op hun concertkaart.