De Achtertuin vestigt definitief in Nijmegen met crowdfunding

De Achtertuin vestigt definitief in Nijmegen met crowdfunding

12-04-2023 (12:56) - Creatie

Na drie jaar pionieren als biertuin vestigt stadsoase De Achtertuin definitief op het NYMA-terrein in Nijmegen en breidt uit met 400m2 binnenruimte. Om de uitbreiding te financieren zijn de initiatiefnemers een crowdfunding gestart en hebben ze binnen drie weken 150.000 euro opgehaald.

Via de crowdfunding hopen de ondernemers 300.000 euro op te halen om de verbouwing van het pand en de vernieuwing van de buitenruimte te financieren.

De Achtertuin

De Achtertuin is in 2020 opgezet door initiatiefnemers Diede van Overbeek, Brent Roozendaal en Tinus Weijkamp. Ondernemers die ook bekend zijn van onder andere het elektronisch muziekfestival Drift in Nijmegen. Naast het terras met biertuin wordt de locatie ingezet voor (culturele) activiteiten als dansfeesten, filmavonden, culinaire zondagen en kindermiddagen. Vorig jaar moest De Achtertuin in verband met bouwwerkzaamheden op het NYMA-terrein verhuizen naar 100 meter verderop, waar zij hun tijdelijke biertuin opnieuw op hebben gebouwd. Zij mogen nu definitief vestigen op de plek waar ze in eerste instantie tijdelijk zouden verblijven. Ook kunnen ze hier naast het buitenterrein een binnenruimte van 400m2 betrekken. “We vinden het belangrijk dat het een plek wordt voor veel generaties in één zaak. Naast horeca en nachtcultuur die de basis vormen van De Achtertuin, willen we ook steeds meer een buurtfunctie in gaan nemen en overdag lunch gaan serveren”, zegt Pieter Lenting aan, sinds dit jaar partner.

Crowdfunding

Voor de uitbreiding is een totale financieringsbehoefte van 700.000 euro. Met dit bedrag is het mogelijk om de nieuwe ruimte te verbouwen en ook de buitenruimte te vernieuwen. Voor een deel van de financiering kiezen de ondernemers voor crowdfunding. Minimaal 150.000 euro moet via de crowdfunding opgehaald worden om het overige bedrag bij de bank te kunnen lenen. Maar dit is niet de enige reden dat ze voor crowdfunding hebben gekozen, legt Weijkamp uit: “We vinden het ontzettend tof om onze plannen te realiseren samen met onze betrokken achterban en onze vaste gasten. Het liefst financieren we 300.000 euro met deze groep, zo komt de aflossing en rente straks ook terecht bij de mensen die ons onvoorwaardelijk steunen!” Nog tot 30 april kan mee geïnvesteerd worden. 

Beeld vlnr: Brent Roozendaal, Tinus Weijkamp, Pieter Lenting en Diede van Overbeek

De Achtertuin - Crowdfunding project from De Achtertuin on Vimeo.