Dé taalvout van 2022 is bekend

Dé taalvout van 2022 is bekend

12-02-2023 (20:48) - Creatie

Humor en agressie gaan zelden hand in hand, en toch wist een nogal uitdagende boodschap in een tuincentrum het afgelopen jaar veel lachers op zijn hand te krijgen.

De tekst 'Wilt u beuken? Vraag een medewerker voor hulp en advies' kreeg het afgelopen jaar ruim 14.000 likes op de socialmediakanalen van de humoristische taalsite Taalvoutjes en is daarmee gekroond tot 'dé taalvout van 2022' - ook al schaart het platform het zelf onder een woordgrap.

Het platform Taalvoutjes zet ieder jaar traditiegetrouw de populairste taalmissers van het voorgaande jaar op een rij. In andere jaren gingen onder andere een vegetarische slager die in de diepvries ligt, een bus met de slogan 'uw probleem, ons een zorg' en een dikkepeerzaag er met de eretitel vandoor.

Taalvoutjes deelde in 2022 bijna 800 zogeheten 'taalvouten' en heeft speciaal voor haar elfde verjaardag  de 10 populairste op een rij gezet. De tien populairste voutjes van 2022, evenals winnaars uit voorgaande jaren, bekijk je nu op www.taalvoutjes.nl/