Delft Fringe Festival 2024 zoekt nieuwe verhalen

Delft Fringe Festival 2024 zoekt nieuwe verhalen

31-10-2023 (13:28) - Creatie

Delft Fringe Festival geeft in 2024 een podium aan een nieuwe generatie makers. Nieuwe makers vertellen dé relevante verhalen van nu. Zij willen meer-en-meer het publiek een belangrijke boodschap, en soms zelfs een letterlijke call to action, meegeven.

Delft Fringe Festival nodigt deze nieuwe makers uit om zich vóór 31 december 2023 aan te melden voor een speelplek op de dertiende editie van 28 mei t/m 9 juni 2024. De thema’s die de nieuwe generatie podiumkunstenaars aankaart komen veelal voort vanuit een fascinatie of een maatschappelijke noodzaak. Sommige voorstellingen zijn heel persoonlijk, andere bespreken een groter probleem. Zoals klimaatverandering, persoonlijke vrijheid en (mentale) gezondheid. Zij brengen verhalen die verteld moeten worden, en verhalen die het waard zijn om naar te luisteren. Delft Fringe Festival geeft een podium aan deze verhalen.

Open Call 2024

Delft Fringe Festival biedt nieuwe professionele makers die zich artistiek willen ontwikkelen een plek om te werken aan hun carrière: “Via een open call zijn we op zoek naar nieuwe makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn”, vertelt Tamara Griffioen, artistiek leider bij Delft Fringe Festival. “Alle genres zijn welkom op het festival, van muziek tot musical en van dans tot opera, maar ook cabaret, kleinkunst, multimedia, live-art, spoken word, mime, circus of eigen cross-overs. Makers met voorstellingen voor kinderen en jongeren moedigen we extra aan om zich aan te melden.”

Vlieguren en feedback

Delft Fringe Festival biedt nieuwe makers een plaats om op te treden, ervaring op te doen en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder theateragenten en scouts. Er wordt een publieksprijs uitgereikt, met flink veel aandacht tot gevolg. In aanloop naar het festival biedt de organisatie extra begeleiding in de ontwikkeling van de talenten. Delft Fringe Festival werkt met een open call, dit betekent dat je tot en met 31 december 2023 de mogelijkheid hebt om je aan te melden voor het festival van 28 mei t/m 9 juni 2024. Dit kan via www.delftfringefestival.nl.