Documentaire over Depot Boijmans op IFFR

Documentaire over Depot Boijmans op IFFR

24-01-2023 (14:33) - Creatie

Tijdens IFFR 2023, van 25 januari tot 5 februari, gaat de documentaire DEPOT - Reflecting Boijmans in première. De documentaire van Sonia Herman Dolz vertelt het verhaal van de oprichting van het nieuwe depot van Rotterdam. 

Museum Boijmans van Beuningen sloot in 2019 voor een grote renovatie de deuren. Ondertussen werd meters verderop het Depot Boijmans van Beuningen gebouwd, een droom van architect Winy Maas en museumdirecteur Sjarel Ex. De documentaire legt het verhaal achter de oprichting van het museumdepot vast. 

Heden en verleden

De kijkers van de documentaire krijgen een blik achter de schermen van het museum. Er worden parallelen getrokken met de bouw van het Boijmans van Beuningen museum in de jaren dertig, aan de hand van archiefbeelden uit de documentaire Bouw Museum Boymans, die ook op IFFR te zien zal zijn. In DEPOT delen Winy Maas en Sjarel Ex hun visie op het heden en verleden. 

Filmmaker Sonia Herman Dolz maakte eerder de documentaire Conducting Boijmans (2015). Meer informatie over DEPOT - Reflecting Boijmans en het IFFR is hier te vinden.