Dumbar/DEPT speelt met sport en muziek voor verjaardag van Utah Jazz

15-11-2023 (13:05) - Creatie

Om hun 50-jarig jubileum in stijl te vieren, heeft Utah Jazz een ervaring voor alle fans van het basketbalteam onthuld. Utah Jazz werkt al langer samen met Studio Dumbar/DEPT en ditmaal heeft de agency een identiteit gecreëerd die inspiratie doet uit de dynamiek van basketbal en het ritme van jazzmuziek.

Dit ontwerp is doorontwikkeld op Utah Jazz’ identiteitsupdate van vorig jaar. Tijdens het ontwerpproces liet de Nederlandse ontwerpstudio zich inspireren door de geschiedenis van Utah Jazz: het team had toegang tot een uitgebreid archief met 50 jaar truien, lettertypes, logo's en meer, waardoor de motion- en 3D-designers van Studio Dumbar/DEPT een kijk kreeg op de rijke visuele geschiedenis en het erfgoed van het basketbalteam.

Designidentiteit

Het design draait om de energie van beweging, met elementen zoals reactieve 2D-typografie, metallic 3D-patronen, op geluid reagerende motions en custom basketballen gemaakt van materialen van Utah Jazz. De designidentiteit wordt gebruikt in de arena, hypereels van spelers, in-game cues van het publiek en digitale communicatie om fans een meeslepende ervaring te bieden.