Eerste legale e-step met verzekering op Nederlandse markt

28-08-2023 (13:30) - Creatie

PRO-mounts brengt hun e-step UrbMob Kick&Go op de markt in Nederland.

Het is de eerste legale E-step met trapondersteuning in Nederland die te verzekeren is. 

De UrbMob Kick&Go is de eerste in Nederland die is toegestaan op de openbare weg en in grote getalen te verkrijgen is en verzekerbaar is. De regels voor deze e-step zijn vergelijkbaar met de regels die gelden voor E-bikes. De UrbMob Kick&Go is verkrijgbaar in 49 MediaMarkt winkels, online en in zo'n veertig (fiets)speciaalzaken.

Mike Reed van PRO-mounts: "We begrijpen de behoefte aan praktische en legale mobiliteitsoplossingen, voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer of om door de stad te kunnen reizen. We zijn daarom ontzettend trots dat de UrbMob Kick&Go deze behoefte vervult. Daarnaast is de Kick&Go de enige E-step die verzekerd kan worden voor de WAM (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen)."

Verzekering

Hoewel de UrbMob Kick&Go onder dezelfde wetgeving als een E-bike valt, is de E-step niet op dezelfde manier verzekerd. In samenwerking met PRO-mounts heeft Bokhorst Verzekeringen een verzekering ontwikkeld die de benodigde dekking voor aansprakelijkheid garandeert.

Het ontwerp

De e-step heeft een 250W motor die 8 seconden blijft rijden nadat de berijder zich met de voet heeft afgezet. Met vier verschillende versnellingen kunnen gebruikers zelf bepalen hoe snel ze willen gaan, tot maximaal 25 kilometer per uur. Het voertuig weegt 11 kg en heeft een inklapbaar ontwerp. Het stavlak is voorzien van een siliconen anti-slip mat. Reflectoren aan de zijkant en LED voor- en achterlicht zorgen voor zichtbaarheid. Er geldt geen helmplicht voor de e-step en je rijdt net zoals met een elektrische fiets op het fietspad.