Fantasie krijgt podium bij wereldkampioenschap doodlen

Fantasie krijgt podium bij wereldkampioenschap doodlen

06-02-2023 (10:00) - Creatie

Om de hersenspinsels van studenten en andere creatievelingen een podium te geven organiseert Red Bull het wereldkampioenschap doodlen. Dit jaar vindt de World Final van 25 tot en met 28 mei plaats in Amsterdam waar 61 doodle-kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun doodles aan de jury te presenteren.

Je kunt je nog aanmelden voor Red Bull Doodle Art, als je 18 jaar of ouder bent, tot en met 13 maart via www.redbulldoodleart.com. De deelnemers uit 61 landen krijgen de kans om hun werk te exposeren en mee te doen aan de wereldwijde finale. Per land is er eerst een nationale selectie. Op donderdag 23 maart wordt tijdens de National Final in Rotterdam door een jury bepaald wie Nederland zal gaan vertegenwoordigen.

Virtualiteit

In 2012 vond de eerste editie van de wedstrijd plaats, waar de doodles met pen op papier werden gemaakt. Tijdens de tweede editie in 2014 deden er wereldwijd 32.511 deelnemers mee en creëerden de finalisten hun doodles digitaal op het Adobe Ideas platform.  In 2017 brachten de finalisten hun doodles tot leven via een virtual reality galerij met Google’s Tilt Brush. In 2023 zullen de doodles van de finalisten wordenin NFT’s (non-fungible tokens) op de blockchain.