Fonds 21 EXTRA investeert met Eye Filmmuseum in Programmeurs van de Toekomst

01-11-2021 (11:17) - Creatie

Eye Filmmuseum start met Programmeurs van de Toekomst, een opleidingstraject voor een nieuwe, diverse en jonge generatie programmeurs op het gebied van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye wil zo de filmcollectie en het museum openstellen voor nieuwe perspectieven en vertellers. Programmeurs van de Toekomst is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van 891.967 euro van Fonds 21 EXTRA.
 
Programmeurs van de Toekomst geeft deze programmeurs in opleiding de gelegenheid om events, programma’s en reeksen samen te stellen. Van september 2022 tot en met juli 2025 zullen elk jaar drie nieuwe programmeurs worden opgeleid en in dienst genomen. Deze programmeurs krijgen een uitgebalanceerd traject van theorie en praktijk aangeboden met workshops en coaching door de programmeurs en curatoren van Eye, door externe experts, docenten en bovenal door de filmmakers en de kunstenaars, wier werk in Eye gepresenteerd wordt. 
 
Streven is ook dat de opleiding impact heeft op de film­ en cultuursector als geheel en dat de opleiding na verloop van tijd een kwaliteitsstempel krijgt, en zo garant staat voor het opleiden van vakkundige en getalenteerde jonge mensen. Belangrijker dan opleidingsniveau en werkervaring is de motivatie, het talent en de passie voor filmcultuur en de kunst van het bewegend beeld.
 
 
Eye Filmmuseum (foto: Mark Haddon)