Friesland inspireert zakelijke bezoekers voor een betere wereld

19-05-2022 (09:55) - Creatie

Welke wereld willen we doorgeven aan de volgende generatie? Dat is de centrale vraag van het groene en culturele evenement Arcadia dat afgelopen weekend van start is gegaan. De provincie Friesland is hier op allerlei manieren mee bezig.

Nadat Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa was, is Friesland opnieuw het decor van een groots opgezet (inter)nationaal cultureel evenement dat 100 dagen duurt. Eén van de kunstprojecten is Bosk: dit langzaam bewegende bos van meer dan duizend bomen verplaatst zich door de binnenstad van Leeuwarden en komt vooruit dankzij de hulp van duizenden deelnemers.
 

Goed voorouderschap

Friesland biedt de perfecte omgeving voor om te werken aan een betere wereld. Dit blijkt wel uit de vele projecten zoals Circulair Friesland, Blue Zones Friesland of het burgerinitiatief voor de behoud van de weidevogels. Award winning bedrijven zoals Hydroloop en innovatieve groene start ups weten Friesland door dit prettige klimaat goed te vinden.
 
In Friesland borrelt en bruist het van de initiatieven om de wereld een stukje mooier te maken. Arcadia is een driejaarlijks terugkomend evenement dat ook in 2025 en 2028 plaatsvindt.