G-Star RAW strikt ontwerper Lenny Stöpp voor The Art of RAW

04-08-2022 (11:31) - Creatie

Al sinds de start in 1989 zijn kunst en design sterk verweven met het DNA van G-Star RAW. Onlangs lanceerde het merk een nieuw kunstplatform: The Art of RAW. Nadat internationale prijswinnende ontwerptalenten Teun Zwets en Athena Gronti eerder de mogelijkheden van denim verkenden, is het nu de beurt aan designer Lenny Stöpp.
 
G-Star RAW werkt samen met jonge creatieven aan een nieuwe serie kunstobjecten. In lijn met de duurzaamheidsinitiatieven van het merk, krijgt elke kunstenaar de vrijheid om te experimenteren met denim afval en dead stock en zo unieke stukken te creëren binnen hun eigen discipline. Het recyclen en upcyclen van denim vormt de rode draad.
 

Eigen denimconcept

G-Star’s derde samenwerking is met designer Lenny Stöpp (1994). De multidisciplinaire ontwerper heeft een serie meubels ontworpen, genaamd 'Fluff Stacks'. De reeks bestaat uit een bijzettafel, kruk en lichtobject. Zijn ontwerpbenadering doet denken aan een wetenschappelijk experiment. Stöpp ontwikkelde zijn eigen denimrecept door water, stijfsel en denim te vermengen in een industriële pulpmachine en zo een geheel nieuw materiaal te creëren. De denimpulp heeft hij in mallen gegoten en laten drogen, waarna het de basis vormde voor zijn interieurobjecten.
 

Talenten van de toekomst

G-Star RAW gaat door met het verleggen van creatieve grenzen en werkt veelbelolevende ontwerptalenten samen aan een serie kunstobjecten, waarbij gebruik wordt gemaakt van denim afval en dead stock. Komend jaar zullen er meerdere artistieke terreinen verkend worden: van glaskunst, beeldhouwkunst tot productontwerp. De eerstvolgende samenwerking is met glasdesigner Nienke Sikkema, gevolgd door ontwerpers Iwan Pol en Johanna Seelemann.