Genieten van motion design tijdens DEMO festival Amsterdam CS

24-10-2019 (09:46) - Creatie

Amsterdam Centraal staat donderdag 7 november in het teken van motion design. Op alle 80 digitale schermen in het station wordt 24 uur lang internationale design getoond tijdens het Design in Motion festival (DEMO).
 
Het getoonde werk omvat 400 creaties van 253 ontwerpers uit 37 landen. Het werk is verdeeld in thema’s die worden getoond op alle perrons, in de passages, de centrale hal en de IJ-hal. Er zijn speciale rondleidingen en in de Koninklijke wachtruimte, door NS ter beschikking gesteld aan het DEMO is een programma met lezingen die vrij toegankelijk zijn voor het publiek.
 

Thema’s

De curatoren van DEMO hebben de eindselectie van 400 werken gemaakt uit in totaal 2.700 inzendingen van over de hele wereld. De programmering van de eindselectie is ingedeeld in 11 thema’s, zoals ‘Happy Hour’, ‘Better than Real’, ‘Stranger Things’ en ‘Type Only’. De thema’s worden afgewisseld door ‘takeovers’; het motion werk van één ontwerper wordt dan simultaan getoond op alle 80 schermen. Ook wordt een selectie van het motion werk getoond op de grote schermen van Ocean Outdoor NL aan de noordzijde van het station.
 
De tentoonstelling is een initiatief van Studio Dumbar (part of Dept) in samenwerking met Exterion Media NL. Kijk voor meer informatie en tickets voor de tours en talks op de website van het festival.