Gratis geknipt op eerste locatie De Straatkapper in Rotterdam

Gratis geknipt op eerste locatie De Straatkapper in Rotterdam

10-05-2023 (11:37) - Creatie

Stichting Humanitas en de Handen van Humanitas openen op 17 mei De Straatkapper in Rotterdam, de eerste kniplocatie waar dak- en thuislozen, of mensen met financiële problemen een gratis knipbeurt kunnen krijgen.

Door een gratis knipbeurt hoopt De Straatkapper de afstand met de maatschappij en kwetsbare individuen te verkleinen en bijvoorbeeld de kans op een baan te vergroten. 

Straatverhalen

“Nieuwe kracht vinden om weer op te staan en door te vechten begint bij een moment van je goed voelen” zegt initiatiefnemer Sjoerd de Vries over de ambities van het project. De missie van De Straatkapper is om de afstand tussen kwetsbare mensen en de maatschappij te verkleinen door een 'simpele daad van liefde'. Men komt in aanmerking voor een gratis knipbeurt als iemand geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, voor een financiële uitdaging staat of te maken krijgt met een onvoorziene impactvolle situatie. Daarnaast wil De Straatkapper via (sociale) mediakanalen een positieve impact maken door middel van “straatverhalen".

Opening

Op woensdag 17 mei 2023 om 16:00 uur is de officiële opening van de Straatkapper door Rotterdamse zanger en acteur JorisLutz op locatie De Skala, Persoonshaven 650, 3071 CL te Rotterdam. De Straatkapper is mede mogelijk gemaakt door initiatiefnemer Sjoerd de Vries, Auke van Harten en Handen van Humanitas, Henkel Beautycare Professional van Schwarzkopf Professional, STMNT grooming, Indola & Authentic Beauty Concept en communicatiebureau RAUWcc.