Gratis toegang Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum tijdens Museumavond

Gratis toegang Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum tijdens Museumavond

19-04-2023 (12:48) - Creatie

Tijdens de Museumavond op 21 april gooien Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum gratis de deuren open. Met een programma met muziek, dans, rondleidingen, talks en workshops van 19.00 tot 22.00 uur.

Maak je eigen sieraden met hot glue, bied mee op een kunstveiling door jonge Brabantse makers, doe mee met bijzondere rondleidingen in de tentoonstellingen, maak je eigen zeefdruk of kom dansen in de museumzalen.

DIY-mentaliteit

De tentoonstelling Post-Tribal laat zien hoe jonge makers de in de jaren 90 zo populaire tribal tattoo weer opnieuw hebben uitgevonden (deze keer zonder culturele toe-eigening en hypermasculiniteit). Veel van de jonge ontwerpers in de tentoonstelling omarmen de DIY-mentaliteit en werken met ongewone materialen die ze zelf bewerken. Zo zie je bijvoorbeeld sieraden gemaakt van hot glue uit een lijmpistool en servies uit de 3D-printer en kandelaars van computeronderdelen. Tijdens de Museumavond kan je in de hal van Design Museum Den Bosch ook zelf aan de slag: je maakt je eigen ketting, broche of armband van hot glue tijdens de workshops. Daarnaast staan er rondleiders voor je klaar om je mee te nemen langs de tentoonstellingen Sneller, beter, mooier en Post-Tribal.

Muziek en veiling

Midden in de zalen van de tentoonstelling Thomas Trum: Daily Spins spelen Bossche DJ’s Milio en Bastiaan Benjamin een elektronische live performance. Karl Klomp bestuurt tijdens het optreden live een lichtinstallatie. Verderop, in de paleiszalen van het museum, luister je tussen de kunstwerken naar de liedjes van singer-songwriter Dehaze. Tot slot kun je kijken naar optredens van danser Tu Hoang bij de tentoonstelling Waanplekken van kunstenaar Vivian Ammerlaan. Je kunt ook meebieden in de kunstveiling Selling Our Souls III in de Statenzaal. Deze laagdrempelige kunstveiling wordt georganiseerd door Ema Vanekova en Jesse Fischer, met veilingsmeesters Yorgo Wieringa en Machiel Driesser. Of ontdek je eigen talent: sluit aan bij de zeefdrukworkshop van Studio Turbo en bedruk een linnen tasje met je eigen ontwerp.

Praktische informatie

De Museumavond is gratis toegankelijk. Je kunt zowel bij Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch naar binnen lopen. Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven voor de workshops en activiteiten.