Henry van Loon nieuwe ambassadeur InterActing

11-12-2023 (11:38) - Creatie

Vanaf komend jaar is Henry van Loon ambassadeur voor InterActing, de theaterschool voor jongeren met autisme. Deze non-profit ondersteunt jongeren door middel van improvisatietheater. Op 17 december wordt het ambassadeursschap afgetrapt met de eindpresentatie van de huidige cursisten.

Improviseren helpt neurodivergente jongeren om beter met de wereld om te gaan en vrienden te maken. In Nederland zijn er ongeveer 50.000 kinderen en jongeren met autisme. Met ingang van 2024 heeft InterActing, naast de reguliere groepen (van 12 t/m 22 jaar), ook een showteam met aanstormend talent. Henry van Loon verzorgt met regelmaat een repetitie voor het showteam. Dit team, dat al een aantal jaren meedraait, zal op 17 december tussen 12.30 en 13.30 uur afstuderen en daarna verder gaan onder begeleiding van een acting coach. Ze zullen onder andere eens in de twee maanden optreden tijdens de Academy Jam, op World Autism Day (2 april) en het Boom Chicago Comedy Festival.

Henry van Loon: “Mijn moeder werkte met kinderen met een uitdaging, zij kwamen ook regelmatig bij ons thuis. Toen ze een paar jaar geleden ziek werd en uiteindelijk overleed, heb ik haar beloofd om dit op de een of andere manier voort te zetten. Ik wist alleen niet hoe, totdat ik hoorde over InterActing. Daar voelde ik meteen een connectie mee. Inmiddels heb ik al een keer aangesloten en ik was erg onder de indruk van de improvisatiekunsten van de deelnemers. Heel leuk en inspirerend om te zien.”

Mede-oprichter Saskia Maas: “Afgelopen zomer vertelde ik tijdens het Boom Chicago Comedy Festival op het podium over InterActing. Daar kwam ik in contact met Henry. We zijn ontzettend blij dat hij nu betrokken is bij InterActing. Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren te bereiken, die we het ook gunnen om plezier te hebben, hun zelfvertrouwen te vergroten en vriendschappen te sluiten met leeftijdsgenoten. We willen dan ook uitgroeien naar een landelijke organisatie met InterActing theaterprogramma's in alle grote steden van Nederland. Na Amsterdam en Den Haag volgt volgend jaar alvast Eindhoven.”