IN10 wint vijf Lovie Awards

IN10 wint vijf Lovie Awards

02-11-2022 (07:00) - Creatie

Het cultuurlabel DOOR van IN10 is flink in de prijzen gevallen bij de 12th Annual Lovie Awards, de meest prestigieuze onderscheiding voor digitaal werk in Europa. IN10 wint vijf awards, waaronder twee gouden juryprijzen, voor hun werk voor Oorlogsbronnen en het Nederlands Fotomuseum.

De Lovie Awards worden uitgereikt op woensdag 2 november tijdens een online award show vanaf 14:00 GMT. De Lovie Awards staan bekend als het Europese zusje van de Internationale Webby Awards. Winnaars worden geselecteerd door The International Academy of Digital Arts and Sciences, een wereldwijde organisatie van experts uit de industrie en technologie-innoveerders.

Oorlogsbronnen.nl

Stichting Oorlogsbronnen wint dit jaar zowel juryprijzen als publieksprijzen bij de Lovie Awards. Goud geeft de jury in de categorie ‘Websites - Best Use of Data visualisation’ en zilver in de categorie ‘Websites - Cultural Institutions’. In beide categorieën is ook de publieksprijs gewonnen.

Oorlogsbronnen.nl vertelt het verhaal van 300.000 Nederlanders in oorlogstijd. Het platform biedt context aan meer dan 12,5 miljoen bronnen door ze te koppelen aan gebeurtenissen, plaatsen, personen en thema’s. Zo heeft bijna iedere familienaam zijn eigen verhaal.

Nederlands fotomuseum

De jury van de Lovies heeft de app voor het Nederlands Fotomuseum onderscheiden met een gouden award in de categorie ‘Apps, Mobile & Voice - Utilities & Services’. Met de Eregalerij-app krijgt de bezoeker een laag aan storytelling en interactie bij de tentoonstelling. Ze worden meegenomen in alle 99 achtergrondverhalen en visies van de makers bij de werken uit de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. En de bonus: jouw +1 foto maakt de collectie compleet.