Instagram onthult nieuw dynamisch motion identity systeem

Instagram onthult nieuw dynamisch motion identity systeem

12-03-2024 (12:05) - Creatie

Om de community van creators te vieren en te inspireren, heeft Instagram zijn merkidentiteit opgefrist en uitgebreid. Met miljarden gebruikers wereldwijd speelt beweging een belangrijke rol in de promotie en ervaring van het product. Studio Dumbar/DEPT werd uitgenodigd om samen te werken aan de volgende fase van de uitbreiding van het merk: de creatie van een levendig, allesomvattend motion systeem.

Studio Dumbar/DEPT nam het voortouw bij het ontwerpen van een levendig en uitgebreid motion systeem dat creativiteit viert en de enorme community van creators inspireert. In nauwe samenwerking met het in-house brand designteam, richtte de aanpak zich op het potentieel van motion om ritme te creëren in alles wat Instagram doet. Het gezamenlijke doel was een flexibel, uitgebalanceerd motion systeem dat speelt met perspectief, creativiteit toont en verbindingen benadrukt.

Beïnvloed door de kenmerken van Instagram ontwikkelde Studio Dumbar/DEPT een motion systeem dat de imperfecties van natuurlijke menselijke bewegingen en door gebruikers gegenereerde content weerspiegelt. Er is een reeks flexibele motiontechnieken ontwikkeld om storytelling te ondersteunen en een engagement-laag toe te voegen aan de merkelementen. Sommige technieken bootsen natuurlijke camerabewegingen na (wat de diepte en veranderende perspectieven van 3D-ruimte voorstelt), terwijl andere doen denken aan de handeling van vegen of scrollen. Het definiëren van de fysica van het systeem - de fysica bepaalt hoe beweging wordt georiënteerd in tijd en ruimte - speelde een fundamentele rol in het project en vormde de basis voor de benadering van motion. Het creatieve potentieel werd in de schijnwerpers gezet door de groeiende verscheidenheid aan tools te laten zien die beschikbaar zijn voor gebruikers. Op deze manier werd ervoor gezorgd dat content en creators altijd op de eerste plaats staan, terwijl de grenzeloze mogelijkheden voor interactie en samenwerking worden uitgelicht.

Het motion systeem is geïntegreerd in de belangrijkste merkelementen van Instagram en wordt actief uitgerold in campagnes. Uitgebreide richtlijnen, sjablonen en toolkits zorgen voor duidelijkheid en consistentie, waarbij het systeem een centrale rol speelt in de dagelijkse app-marketing en gebruikerservaring.

"Het was echt een inspirerende ervaring om diep in de wereld van creators te duiken die Instagram maken tot wat het is en dat vervolgens te vertalen naar motion. We hebben een systeem ontwikkeld dat een harmonieuze samensmelting van strategie en design is en het merk Instagram tot leven brengt”, zegt Liza Enebeis, creatief directeur bij Studio Dumbar/DEPT.