Inzendingen Foam Talent Call geopend

Inzendingen Foam Talent Call geopend

11-05-2023 (07:00) - Creatie

De 16e editie van de tweejaarlijkse Foam Talent Call is van start. Inzendingen zijn welkom tot 18 juni 2023. De winnaars worden in september 2023 bekendgemaakt.

De Foam Talent Call is een zoektocht naar buitengewoon internationaal fotografietalent tussen de 18 en 40 jaar. Kunstenaars kunnen tussen 9 mei en 18 juni 2023 hun werk insturen voor deze open Talent Call. Geselecteerde kunstenaars krijgen de kans zich te presenteren aan de internationale fotografiewereld. Het programma biedt diverse carrièrekansen, waaronder publicatie in het tweejaarlijkse Talent Issue van Foam Magazine, deelname aan programma's en evenementen, een presentatie op het digitale platform van Foam, een reizende tentoonstelling die in Foam in première gaat en de mogelijkheid om te worden toegevoegd aan de Art Collection Deutsche Börse.

Vernieuwd Foam Talent programma

Sinds 2007 vormt de jaarlijkse Talent Call de kern van Foams ambitie om nieuwe generaties getalenteerde beeldmakers te scouten, presenteren en ondersteunen. In 2021 is Foam gestart met een tweejarig talentenprogramma om de kwaliteit van het programma te verbeteren door een mentorschapsprogramma. De kunstenaars leren elkaar in de eerste fase kennen en leren van elkaars praktijk, ze werken toe naar de tentoonstelling en ze worden gekoppeld aan internationale fotografie professionals. 

Vliegende start carrière

Foam is met de Talent Call op zoek naar beeldmakers die werk ontwikkelen met een uitgesproken eigen aanpak of stijl maar die nog geen grote publicaties, tentoonstellingen of retrospectieven hebben gehad. Het Talent Programma van Foam is bedoeld als een startpunt in de carrière van een kunstenaar. Eerdere talenten zijn onder andere Philip Montgomery, Sofia Borges, Olgaç Bozalp, Yushi Li, Marvel Harris en Kata Geibl. De volgende Talent editie van Foam Magazine verschijnt begin 2024.