Jägermeister steunt de Nachtburgemeester Amsterdam

Jägermeister steunt de Nachtburgemeester Amsterdam

09-08-2023 (15:39) - Creatie

Save The Night Fonds, een initiatief van Jägermeister om het uitgaansleven wereldwijd te ondersteunen, gaat Stichting Nachtburgemeester Amsterdam financieel steunen.

Sinds het stilleggen van het nachtleven in 2020 heeft Jägermeister het hun missie gemaakt om het nachtleven te ondersteunen. ''Omdat we diep geworteld zijn in het nachtleven, is het onze missie om Best Nights mogelijk te maken, nu en in de toekomst. Dit omvat ook uitdagingen buiten corona", zegt Wolfgang Moeller, Global CMO van Mast-Jägermeister SE. "We willen teruggeven aan de mensen die het nachtleven mogelijk maken. Dat is onze inzet op lange termijn aan de uitgaansgemeenschappen en fans wereldwijd".

#SAVETHENIGHT

Met het initiatief heeft Save The Night tot nu toe 1.500 artiesten, muzikanten, creatieven en barmannen uit 60 landen gesteund door onder andere de ontwikkeling van creatieve projecten te financieren. Ook organiseert het drankmerk een platform om deze mensen samen te brengen. 

Stichting Nachtburgemeester Amsterdam

Stichting Nachtburgemeester Amsterdam (N8BM) gaat in gesprek met alle belanghebbenden van de nacht, onder wie de gemeente, artiesten, ondernemers en bewoners en treedt op als ambassadeur voor de nachtcultuur en haar belangen. Zij zetten zich in voor een bruisende nachtcultuur voor iedereen; met veiligheid, solidariteit en inclusie als thema's. Zoals een veilige kleedruimte in de Reguliersdwarsstraat en toegankelijke nachtcultuur in alle stadsdelen.
''Het veilig, experimenteel en toegankelijk houden van de Amsterdamse nacht vraagt de inspanning van ons allemaal. Hiervoor moeten we durven grenzen te verleggen en bouwen op de kracht van gemeenschapszin en solidariteit. Uiteindelijk gaat het er om wat voor stad wij willen zijn'', aldus Nachtburgemeester Freek Wallagh