Jubileum-editie Art Rotterdam 2024

29-11-2023 (11:25) - Creatie

Art Rotterdam viert zijn 25ste editie, van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari, voor de laatste keer in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek. Het is de 12de editie van Prospects met werk van 86 kunstenaars.

Artistic Matter krijgt een ereplek op Art Rotterdam. Bij het ingaan van de grote zaal van de oude Tabaksfabriek loop je er recht tegenaan. In deze sectie draait het om uniek gebruik van materiaal. De meeste kunstenaars werken met materialen als olieverf op linnen, aquarel op papier, brons, hout of marmer. Tegelijkertijd zijn er steeds meer kunstenaars die voor vernieuwende technieken en ongebruikelijke materialen kiezen. Deze kunstenaars zet Artistic Matter in de schijnwerpers. Ditmaal is dat de Slowaaks-Rotterdamse kunstenaar Tomáš Libertíny. Hij introduceert complexe geraamtes en constructies in een bijenkorf. 

Prospects: 12de editie

Prospect toont werk van 86 kunstenaars die in 2022 een financiële bijdrage kregen om een start te maken met hun carrière. Het aanbod varieert van fotografie tot textielwerken, van video tot schilderijen, en van performances tot sculpturen. Samensteller Johan Gustavsson: '' Samen bieden de werken een boeiende momentopname van de ontwikkeling van de hedendaagse kunst in Nederland. We waarderen de samenwerking met zoveel buitengewone kunstenaars, en hoewel de uitingen van de werken sterk variëren in media en vorm, is er een gedeeld enthousiasme dat deze kunstenaars met elkaar verbindt."