Jury Foam Paul Huf Award bekend

Jury Foam Paul Huf Award bekend

14-03-2023 (13:29) - Creatie

De Paul Huf Award wordt ieder jaar georganiseerd door Foam en wordt toegekend aan opkomende getalenteerde fotografen door een onafhankelijke en gerenommeerde internationale vakjury. De jury is dit jaar als volgt samengesteld:

Anna-Kaisa Rastenberger (voorzitter, Finland), Ashleigh Kane (Verenigd Koninkrijk), Sunil Gupta (India/Canada), John Fleetwood (Zuid-Afrika) en João Linneu (Brazilië). Binnenkort buigen zij zich over de ingezonden portfolio’s van de genomineerde kunstenaars, waaruit de winnaar zal voortkomen.

De Foam Paul Huf Award bestaat uit een geldbedrag van?€20.000 en een solotentoonstelling in Foam. Daarnaast zal de winnaar zijn/haar/hun naam toegevoegd zien worden aan een indrukwekkende lijst van alumni. In 2022 is de Foam Paul Huf Award uitgereikt aan de Zuid-Afrikaanse fotograaf Lebohang Kganye (1990) wiens tentoonstelling Haufi nyana? I’ve come to take you home momenteel te zien is in Foam tot en met 21 mei 2023.

Over de jury

Anna-Kaisa Rastenberger is directeur bij de Finnish Museum of Photography en tevens oprichter en artistiek directeur van The Festival of Political Photography. Ashleigh Kane is Arts & Photography Editor bij Dazed Magazine en heeft ook jarenlange ervaring met het ontdekken en begeleiden van talenten. Sunil Gupta is succesvol kunstenaar en mede-oprichter van Autograph Association, een vereniging die zich bezighoudt met het onder de aandacht brengen van kwesties rond ras, mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. John Fleetwood is curator, mede-afdelingshoofd BA Photography bij de KABK en directeur van Photo: in Zuid-Afrika, een multifunctioneel platform voor de ontwikkeling en promotie van maatschappelijk geëngageerde fotografie. João Linneu is designer en artdirector en mede-oprichter van Void Photo Publishing House, een uitgever gespecialiseerd in fotografieboeken en educatie.  

Op vrijdag 24 maart zal de 17e winnaar van de Foam Paul Huf Award bekend worden gemaakt.