KesselsKramer achter identiteit van Amsterdam's nieuwste tech hub

KesselsKramer achter identiteit van Amsterdam's nieuwste tech hub

13-10-2022 (16:51) - Creatie

In september opende de toekomst van Amsterdam haar deuren op het UvA Science Park. In LAB42 zullen wetenschappers, studenten en ondernemers op het gebied van AI en digitale innovatie interdisciplinair samenwerken aan een betere toekomst. LAB42 is vernoemd naar het antwoord op de ultieme vraag van het leven, het universum en alles: het getal 42. Kesselskramer ontwikkelde de identiteit, website en bijbehorende campagnes.

LAB42 is Amsterdam’s nieuwste tech hub: een werk en leergebouw waar informatica-wetenschappers, -studenten, en AI-ondernemers samenwerken en van elkaar kunnen leren. Aan KesselsKramer de opdracht om voor deze nieuwe community een eigen communicatiestijl te creëren, in lijn met de identiteit van de Universiteit van Amsterdam.

Om deze diverse mix van mensen zich thuis te laten voelen, is de tone of voice van LAB42 gebaseerd op digitale cultuur. In de vergaderzalen zijn de grootste uitvinders uit de computerwetenschap afgebeeld in ASCII-kunst; op de muren staan boodschappen in binaire code; en het modulaire ontwerp van de nieuwe visuele identiteit is geïnspireerd op de manier waarop algoritmen werken.

De LAB42 residents

LAB42 wordt de thuisbasis van wetenschappers en studenten van de UvA, en ondernemers die werkzaam zijn op het gebied van tech en digitale innovatie. Om de ondernemers van deze nieuwbakken community van LAB42-bewoners te vinden, is LAB42 een campagne gestart om de juiste huurders te vinden voor kantoorruimtes en flexplekken in het gebouw. In deze campagne, die voornamelijk op social loopt, wordt LAB42 voorgesteld aan de hand van de innovaties die in het gebouw kunnen ontstaan, en worden toekomstige huurders uitgenodigd om daar onderdeel van te worden. De nieuwe identiteit vormt ook de basis voor deze verkoopcampagne.

Credits

Opdrachtgever: Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam, the brand department
Bureau: KesselsKramer
Digital: kesselskramer.digital