Koninklijke cartoons van Vanillacooldance versieren Amsterdamse straten

26-04-2024 (13:36) - Creatie

Vanillacooldance heeft de straten van Amsterdam versierd met zijn kenmerkende cartoons, met afbeeldingen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De speelse maar impactvolle tekeningen moeten gesprekken over het hebben van veilige seks, op gang brengen.

Op zondag 21 april organiseerde Vanillacooldance een kick-off event in de Amsterdamse bar De Nieuwe Anita, waar mensen waren uitgenodigd voor een Q&A sessie en om stickers door de stad op te hangen. Het event was een groot succes, met niet alleen deelnemers uit Nederland, maar ook mensen uit België en Duitsland, die hun inzet aan seksuele veiligheid toonden. 

Jessica Stahl, de kunstenaar en creatief directeur achter Vanillacooldance, vertelt over de vele positieve reacties op de straatkunstcampagne: "Door humor en creativiteit te gebruiken, kan ik kritieke gesprekken rond seksuele gezondheid toegankelijker en inclusiever maken. Het succes van dit initiatief onderstreept de groeiende beweging achter mijn missie. Ik heb al berichten van steun ontvangen, zelfs een moeder die de stickers en condooms gebruikte om haar zoon over veilige seks te onderwijzen."

Op koningsdag zullen Stahl en haar fans 1.000 geïllustreerde condooms verspreiden door Amsterdam om veilige seks aan te moedigen. Royal Intimacy, een merk dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van gezondere en inclusieve seksuele wellnessproducten, levert de condooms. Deze campagne komt op een cruciaal moment, omdat een recent rapport van het RIVM een stijging van 31% in het aantal gonorroe-infecties onder jongeren in Nederland toont over het afgelopen jaar.

Stahl staat er niet alleen voor; WOMEN Inc., Umaversity, en Mail & Female werken samen om de campagneboodschap te versterken.