Meta presenteert 10 Nederlandse 'Creators of Tomorrow'

Meta presenteert 10 Nederlandse 'Creators of Tomorrow'

06-09-2022 (10:46) - Creatie

Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook en Instagram, maakt de namen bekend van de Nederlandse ‘Creators of Tomorrow’.
 
Een powerlijst van 10 ondernemende en innovatieve creators die symbool staan voor nieuwe social first carrières; mensen die met social media een onderneming starten. Creators of Tomorrow is een nieuw en exclusief programma dat een podium biedt aan opkomend online talent (creators). De 10 talenten uit Nederland sluiten zich aan bij creators uit 15 verschillende landen.
 
Deze opkomende creators worden een jaar lang begeleid en krijgen toegang tot speciale (internationale) creator events en inspirerende sessies. Verder ontvangen zij een financiële bijdrage die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor betere apparatuur of editing software om zo nog meer mensen te kunnen bereiken met hun creaties.    


Social-first ondernemers

Van avonturiers tot foodies en van digital artists tot LHBTQIA+-rolmodellen; de creatieve talenten uit Nederland zijn uiteenlopende social-first ondernemers die inspireren met een nieuwe manier van werken. Ze zijn kenmerkend voor een nieuwe generatie ondernemers die met social media een carrière opbouwen en verder gaat dan de traditionele 9-5 banen. Daarnaast zijn de creators uit deze powerlijst vernieuwend met hun werk, bijvoorbeeld door het gebruik van tools zoals Reels of nieuwe formats in AR en VR. 
 

Creator economy groeit komende jaren 

Meta wil creators wereldwijd de beste plek bieden om hun verhaal te delen. De creator economy blijft steeds verder groeien met creatieve ondernemers die online hun publiek vinden en daarmee succesvol een eigen bedrijf opbouwen. Zo is het aantal creators dat op Facebook of Instagram minimaal €10.000 per maand verdient in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Meta verwacht dat de creator economy verder tot bloei komt in de metaverse, waar nog meer mogelijkheden zijn om relaties op te bouwen met volgers en merken. Met de Creators of Tomorrow wil Meta opkomend online talent vanuit Meta stimuleren en inspireren.  
 

Dit zijn de 10 Nederlandse Creators of Tomorrow

Isabelle Udo 
Isabelle Udo is digitaal kunstenaar en oprichter van videOrbit Studio in Amsterdam. Hier maakt ze uitgebreide AR-ervaringen, NFT’s en digitale mode in de metaverse. Onlangs heeft ze ook Code Couture opgericht met Lucas Guzman en Martijn Steinrucken. Isabelle is gespecialiseerd in het in real time weergeven van kunstwerken op het snijvlak van verschillende nieuwe mediatechnologieën.
 
Daan van der Lecq 
Daan staat bekend als Chef van der Lecq. Door de Covid-pandemie is hij weer teruggevallen op zijn passie voor koken. Hij maakt vlotte video’s waarin hij spectaculaire gerechten toegankelijk maakt. Daan werkt daarnaast veel samen met lokale zaken en bekende chefs.
 
Saber Aidarus 
Saber laat de wereld kennis maken met zijn skills als animator onder de naam PapaSaber. Een geanimeerde comedyshow die herkenbare content maakt met Saber zelf als cartoonkarakter. De cartoons geven zijn belevingswereld weer als zwarte jonge man met soms een verwijzing naar zijn Somalische roots.
 
Thijmen van Gelderen 
De enthousiaste Thijmen van Gelderen heeft een grote voorliefde voor kamerplanten en deelt deze passie al sinds 2017 met de wereld via zijn account. In zijn kleine appartement houdt hij meer dan 60 planten in leven. Door middel van grappige en educatieve content leren zijn volgers hoe je het verzorgen van planten in de vingers krijgt.   
 
Aaron Delucoire 
Aaron Delucoire vindt het belangrijk om mensen te inspireren en in staat te stellen zichzelf te zijn; met name mensen in de queer-gemeenschap en zij die geen stem hebben of bang zijn om hun stem te laten horen. Met ongelooflijke make-up creaties is Aaron's platform een waar kunstwerk.
 
Boukje Rekker 
Boukje Rekker's happy place is waar ze digitale kunstwerken kan maken in Photoshop. Op haar account nodigt ze haar volgers uit in haar creatieve wereld en bouwt ze een community op waar verschillende creatievelingen samenkomen en elkaar ondersteunen.
 
Lola Pani 
Het is Lola’s missie om te laten zien dat iedereen mooi is op zijn/haar/diens eigen manier. Met haar inclusieve content draagt ze uit dat mensen goed zijn zoals ze zijn. Zo draagt ze bij aan body positivity en acceptatie. Met haar positieve energie laat Lola de wereld zien hoe belangrijk zelfliefde is. 
 
Lucas Guzman 
Lucas Guzman is één van die creators die het internet creatiever en innovatiever maken. Deze Argentijn woont inmiddels 14 jaar in Amsterdam en heeft zichzelf alles aangeleerd om nu specialist te zijn in AR, VR en NFT’s. Volg Lucas en je ervaart immersive storytelling ten top.
 
Eva Glasbeek
Eva is een fotograaf en filmmaker die zich voornamelijk richt op fashion videografie en artistieke projecten. Met kleuren, kadering en settings vertelt ze meer dan alleen een verhaal. Haar kennis en ervaring deelt ze door middel van leerzame tips en tricks op Instagram. Hiermee inspireert ze creatieve jongeren om - net als zij - hun hart te volgen en hun dromen achterna te gaan. 
 
Linsey Sijmons a.k.a. Linsey Mouse is één van de meest innovatieve en onderscheidende Art Directors & Graphic Designers. Ze creëert scroll-stopping content en deelt haar expertise in internationale workshops en masterclasses. Haar stijl: het mixen van tegengestelde werelden met een vleugje CMYK. 
 
Beeld Thijs Huizer voor Meta: Enkele van de 'Creators of Tomorrow'