Micky Hoogendijk exposeert op Domein Oogenlust

16-02-2018 (11:07) - Creatie

Galerie Hans Persoon presenteert in samenwerking met de bloemkunstenaars van Oogenlust een verkooptentoonstelling van kunstfotograaf Micky Hoogendijk. De fotograaf laat portretten zien die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen met een prominente rol voor de nieuwe serie 'The Nudes', dwars op de tijdgeest. De tentoonstelling in het Brabantse Eersel is te bezoeken van 19 april tot en met 19 mei 2018.

 
Voor 'The Nudes' geven mannelijke en vrouwelijke modellen, jong en oud, zich letterlijk en figuurlijk bloot. Ieder naakt zet een stap recht naar je toe. De serene naaktportretten laten de ultieme kwetsbaarheid zien. Met de beelden zijn nieuwe, intrigerende composities gemaakt, als antwoord op de huidige tijdgeest.

Terugkerende thema’s in het werk van Micky Hoogendijk zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Daarbij is het begrip 'vrijheid' de rode draad.


vierde editie 'aan tafel met'

Op donderdag 19 april geeft Micky een presentatie van 'The Nudes'. Tijdens een diner, bereid door chef-kok Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve, licht zij het nieuwe project en haar passie toe. Deze vierde editie van 'Aan tafel met' is het startsein voor de tentoonstelling. Mart Visser en Jimmy Nelson gingen Micky voor.


Micky Hoogendijk (1970) woont en werkt momenteel in Los Angeles. In 2017 is haar autonome portretfotografie gebundeld in het boek ’Through the Eyes of Others' met tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen, Museum Jan Cunen in Oss en Museum CEART in Tijuana, Mexico. Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert haar werk ook op kunstbeurzen als de KunstRAI en PAN Amsterdam.

'Through the Eyes of Others'
19 april – 19 mei 2018