Miele X opent community space met slaapcabines en wasmachines voor medewerkers

17-05-2023 (13:42) - Creatie

Miele X, de digitale hub van Miele, heeft een nieuwe 'Community Space' van 2.000 vierkante meter geopend in The Valley in Amsterdam.

Achter de liftdeuren staat een klein Miele-museum met de uitvindingen van het merk, zoals een historische stofzuiger en een van hun eerste wasmachines. In de green room, een kas naast de keuken, groeien de kruiden die tijdens de lunch worden gebruikt. Ook zijn de wasmachines en drogers populair: werknemers kunnen hun wasgoed meenemen naar kantoor. De break-outruimtes zijn in de vorm van bijvoorbeeld een Indiase tuk-tuk en een Oostenrijkse ski-cabine, om de nationaliteiten binnen Miele te representeren. 

Slaapcabines

“We noemen onze nieuwe werkplek een Community Space in plaats van een kantoor. Een kantoor is een plek waar je komt en gaat. Dit is zoveel meer. We hebben een omgeving ontwikkeld waar je je thuis voelt, die mensen inspireert en verschillende voorzieningen biedt die hun welzijn bevordert” legt Curt Simon Harlinghausen uit. Zo zijn er ook rustruimtes voor ouders en twee slaapcabines voor wie behoefte heeft aan een powernap. Harlinghausen: “Miele X is een prestatiegemeenschap, we streven ernaar effectief te zijn in alles wat we doen. We zijn technisch onderlegd en hebben de beste digitale en efficiënte oplossingen ingevoerd om ons werk te doen. Maar nog veel belangrijker is de menselijke maat.”