Museum Boijmans Van Beuningen en Feyenoord onthullen kunst

10-03-2022 (10:41) - Creatie

Museum Boijmans Van Beuningen, voetbalclub Feyenoord en Rotterdamse ontwerpster Inez Naomi (Versatile Forever) hebben samengewerkt aan een kunstwerk dat wordt onthuld. Zoals een museumcollectie een afspiegeling van de samenleving koestert in eeuwenoude kunst en gebruiksvoorwerpen, zo dragen verzamelobjecten waardevolle herinneringen in zich. Het modelabel Versatile Forever maakt unieke stukken met voetbalmemorabilia. Deze samensmelting van kunst en sport in de samenleving heeft een buitengewoon jack voortgebracht, gemaakt van stoffen als sjaals en vaantjes die door supporters en de club zijn aangeleverd.
 
Het jack, een verzameling voetbalherinneringen op zich, onthult Feyenoord-doelman Justin Bijlow in ‘s werelds eerste publiek toegankelijke kunstdepot. Twee Rotterdamse iconen, Feyenoord en Boijmans vinden elkaar in dit project.


Onthulling tijdens Europa Conference League

Feyenoord lanceert de video op de dag van de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Europa Conference League. Het team vervolgt het Europese avontuur donderdagavond in Belgrado met een uitwedstrijd tegen FK Partizan en is, zoals in de eerste 'Making Memories'-video januari dit jaar al werd aangekondigd, klaar om nieuwe herinneringen te gaan maken.

Commercieel directeur van Feyenoord Joris van Dijk: "Herinneringen zijn speciaal en iedere Feyenoord-supporter heeft ze. De mooie verhalen die bij een sjaal of wedstrijdkaartje horen zijn voor de eeuwigheid. Daarom zijn de objecten zelf heel waardevol. Het is dan ook extra bijzonder dat supporters hun vaantje, sjaal of ticket dat herinnert aan een Europees avontuur van Feyenoord met ons wilden delen. Dit jack is kunst geworden door en voor Feyenoorders. Het inspireert ons op weg naar nieuwe herinneringen."
 

Rotterdamse iconen

Ontwerpster Inez Naomi van het merk Versatile Forever: "Versatile Forever gebruikt voor al haar kledingcollecties bestaand materiaal, dat middels upcycling een tweede leven krijgt. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van voetbalgerelateerd materiaal en inspiratie onttrokken uit de krachtige saamhorigheid onder supporters. Toen Feyenoord ons benaderde voor deze samenwerking, voelde dit dan ook meteen als een perfecte match. Verzamelobjecten met unieke verhalen en herinneringen worden voortgezet in een uniek design, met Depot Boijmans Van Beuningen als buitengewoon uniek podium. Het is een eer om met deze grote Rotterdamse iconen samen te mogen werken."