Must visit voor de creatieve industrie bij Kröller-Müller

Must visit voor de creatieve industrie bij Kröller-Müller

01-05-2023 (12:01) - Creatie

Bij futurisme denk je misschien aan de toekomst, maar in het Kröller-Müller Museum gaat het vanaf 29 april over een fascinerend toekomstbeeld van ruim 100 jaar geleden. Het futurisme was zonder twijfel de meest radicale avant-garde beweging aan het begin van de twintigste eeuw. De nieuwe expositie ‘Het futurisme & Europa'. De esthetiek van een nieuwe wereld’ laat zien hoe breed en invloedrijk het futurisme was. KesselsKramer maakte de campagne voor de tentoonstelling.

In het Kröller-Müller Museum gaat het vanaf 29 april over een fascinerend toekomstbeeld van ruim 100 jaar geleden. Het futurisme was zonder twijfel de meest radicale avant-garde beweging aan het begin van de twintigste eeuw. De nieuwe expositie ‘Het futurisme & Europa'. De esthetiek van een nieuwe wereld’ laat zien hoe breed en invloedrijk het futurisme was. KesselsKramer maakte de campagne voor de tentoonstelling.

Het Kröller-Müller Museum is het enige museum in Nederland dat meerdere belangrijke futuristische werken tot haar pronkstukken kan rekenen. Hoewel de stroming lange tijd onderbelicht is geweest, en zelfs door Helene Kröller-Müller over het hoofd werd gezien, wordt met deze expositie de invloed van het futurisme breed uitgemeten.

Om heel Nederland en daarbuiten naar de Hoge Veluwe te lokken, maakte KesselsKramer de campagne die laat zien wat het futurisme allemaal is en heeft beïnvloed.

De futuristen wilden het hele dagelijkse leven omvormen tot een futuristisch universum, een ‘opera d’arte totale’. Dit idee vond weerklank bij andere bewegingen, zoals Bauhaus in Duitsland, De Stijl in Nederland, Omega Workshops in Engeland en het constructivisme in Rusland. De tentoonstelling laat die levendige uitwisseling van ideeën zien, maar ook de onderlinge wedijver tussen de Europese avant-gardes destijds.

Campari Soda flesje

De campagne en de expositie laten zien hoe breed het futurisme was. Onder het motto ‘Dit is futurisme’ toont de campagne de topstukken en het multidisciplinaire karakter ervan. Tekeningen, kleding, speelgoed, meubilair en zelfs het iconische Campari Soda flesje. Hiermee is de tentoonstelling een absolute must-visit voor iedereen die in de creatieve industrie werkt. 

De tentoonstelling is vanaf 29 april open voor publiek, en zal te zien zijn tot 3 september 2023.
Tickets bestel je op krollermuller.nl

Kröller-Müller Museum Dit is Futurisme Social post from KesselsKramer on Vimeo.