Narcosis gekozen als Nederlandse inzending 95e Oscaruitreiking

Narcosis gekozen als Nederlandse inzending 95e Oscaruitreiking

12-09-2022 (15:02) - Creatie

Narcosis van regisseur Martijn de Jong en geproduceerd door OAK Motion Pictures is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards voor de categorie International Feature Film.

Narcosis werd gekozen door een selectiecommissie bestaande uit 20 afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en organisaties binnen de Nederlandse filmindustrie. Op 21 december maakt de Academy de shortlists bekend en op 24 januari worden de nominaties in alle categorieën bekend gemaakt. De 95e Oscaruitreiking vindt plaats op 12 maart 2023.

debuutfilm

Narcosis is de debuutfilm van Martijn de Jong en hij schreef het scenario samen met Laura van Dijk. De hoofdrollen worden gespeeld door Thekla Reuten en Fedja van Huêt. De film is geproduceerd door OAK Motion Pictures in coproductie met NTR en is ondersteund door het Nederlands Filmfonds en Netherlands Film Production Incentive. De film gaat tijdens het aankomende Nederlands Filmfestival in première en wordt op 20 oktober door distributeur September Film uitgebracht in Nederlandse bioscopen en filmtheaters.