Nederlands eerste virtuele influencer gaat volledig digitaal

28-06-2022 (15:18) - Creatie

Esther Olofsson, de eerste virtuele influencer van Nederland, gaat per 28 juni 2022 volledig digitaal.
 
Met deze stap bereidt het Rotterdamse creatieve bureau RauwCC haar voor op de metaverse en benut zij optimaal de mogelijkheden van haar virtualiteit. Zo kan zij nu eindelijk bewegen en zelfs teleporteren en tijdreizen.
 

Most trusted cityguide

Esther Olofsson is een fictief karakter en is onder andere actief op Instagram. Ze heeft meer dan 43 duizend volgers uit het binnen- en buitenland. Esther is als virtual human uniek in haar soort. Ze werd tot voor kort opgebouwd door CGI en deepfake-technologie toe te passen op foto’s of filmbeelden van een bestaand model. Het voordeel van deze aanpak was dat Esther zich in elke setting kon bewegen en dat er een natuurlijke interactie was met personen waarmee ze in aanraking kwam. Maar het was ook een arbeidsintensieve en daarmee kostbare techniek. Bovendien beperkt deze techniek haar in haar virtualiteit.
 

Esther Olofsson 2.0: full digital personality

Vanaf 28 juni, de verjaardag van RauwCC's #eindbaas Maarten Reijgersberg, wordt Esther full digital ingezet. De creatieven van RauwCC hebben Esther, haar garderobe en haar manier van bewegen compleet in 3D opgebouwd. Het voordeel hiervan is dat Esther voortaan eenvoudig in elke bestaande foto of video gemonteerd kan worden. Ook hoeft het team voortaan geen styling meer te regelen en met een model op pad. Bovendien kan met deze 'upgrade' veel meer de nadruk gelegd worden op de virtualiteit van Esther. Zo kan zij nu eindelijk bewegen en zelfs teleporteren, tijdreizen en de metaverse ontdekken.