Nederlandse pianist verkoopt EP in NFT's

Nederlandse pianist verkoopt EP in NFT's

18-10-2022 (11:21) - Creatie

Nederlandse pianist en componist Pieter de Graaf duikt als een van de eerste Nederlandse muzikanten in de wereld van NFT's. Hij stelt 50 NFT's beschikbaar van zijn nieuwe EP Home. Elke NFT-houder ontvangt een limited edition 10” vinyl van de EP thuisgestuurd die je nergens anders kunt krijgen.

Pieter de Graaf: “Dit is echt een spannende, nieuw te ontdekken wereld, die mij op een hele andere manier in contact laat komen met mijn fans. Ik kan niet wachten de mogelijkheden verder te onderzoeken en mijn fans mee te nemen op deze reis en bijzondere en unieke dingen met hen te delen in de Metaverse.”

Exclusieve ervaringen

Voor de pianist is dit een hele nieuwe manier om zijn community op en uit te bouwen. Ieder lid van zijn ‘NFT-community’ neemt bijvoorbeeld automatisch deel aan een exclusieve maandelijkse ‘raffle’ voor unieke ervaringen en producten. Denk hierbij aan gelimiteerde opnames, exclusieve concerten en meer. De NFT’s - onvervangbare, digitale eigendomscertificaten die vaak voor verzamelobjecten worden gebruikt - zijn gemaakt in samenwerking met het Duitse Achtzig20

Nieuwe EP ‘Home’

Na een periode van creatief zwoegen en fysieke klachten moest Pieter zijn hele benadering en techniek van muziek maken opnieuw uitvinden. Na het nieuwe begin met 'Fermata' en 'Equinox' vangt Pieter op Home de terugkeer naar thuis: het thuis voelen in een ruimte, maar ook binnen eigen lichaam en geest. Dit keer koos Pieter ervoor om een deel van de nummers achter de vleugel te componeren. De EP bestaat uit vijf composities.

De NFT's van het album zijn hier beschikbaar.