Nieuwe website de Oude Kerk brengt verleden en toekomst samen

22-03-2023 (13:36) - Creatie

De Oude Kerk lanceert een nieuwe website in samenwerking met digitaal strategisch bureau Bravoure. Met dit nieuwe digitale platform wil het museum de online zichtbaarheid vergroten en haar positie als hedendaags kunstinstituut verstevigen.

De Oude Kerk wil bezoekers inspireren met hedendaagse kunst in de context van haar monumentale erfgoed. De nieuwe website, ontworpen door Bravoure, biedt een toegankelijk digitaal concept dat de verbinding tussen het kunstinstituut, het monument en het archief van de Oude Kerk versterkt.

Ruimte voor verdieping

Het platform vertaalt de strategie van de Oude Kerk naar een online omgeving waar je wordt ondergedompeld in de wereld van het museum. "We willen het immersieve karakter van de Oude Kerk weerspiegelen en tegelijkertijd ruimte bieden voor verdieping", aldus Zoe Zinnemers, projectmanager bij Bravoure. Sinja Bloeme, hoofd Marketing, Communicatie en Publiekszaken bij de Oude Kerk: "Bravoure vertaalt de strategie van ons museum naar het digitale domein en weet de diversiteit van het merk Oude Kerk om te zetten in een toegankelijk digitaal concept voor verschillende doelgroepen.”

Heden, verleden en toekomst samen op één pagina

In de Oude Kerk komen heden, verleden en toekomst samen in een programmering waarin samenspel tussen hedendaagse kunst en historisch erfgoed centraal staat. Sinja: “Het nieuwe platform ontsluit niet alleen onze huidige verhalen, tentoonstellingen en collecties, maar deels ook ons archief. We vergroten hiermee de zichtbaarheid van de Oude Kerk en bieden bezoekers een unieke ervaring die past bij onze visie en missie als hedendaags kunstinstituut en monumentaal erfgoed, waarbij Oude Kerk door het samenbrengen van hedendaagse kunst en erfgoed nieuwe pagina’s toevoegt aan onze (kunst)geschiedenis." Simon Sitanala, Digital Designer bij Bravoure, vult aan: "In het nieuwe ontwerp van de website is het samenspel tussen het kunstprogramma en het erfgoed op een concrete manier zichtbaar gemaakt door twee verschillende lagen op de homepagina. De onderste laag bestaat uit het archief van verhalen over de kunstprojecten, de levens van mensen die in de Oude Kerk begraven liggen, het kerkinterieur en de objecten uit de collectie. De bovenste laag toont het actuele programma dat geïnspireerd is op deze onderste laag, het fundament."