Ook Flink start met opleuken van een hub

Ook Flink start met opleuken van een hub

13-05-2022 (21:02) - Creatie

Na Gorillas, volgt nu ook Flink met een actie om het uiterlijk van een hub aantrekkelijker te maken voor buurtbewoners. Flink start daarvoor een ontwerpwedstrijd voor creatieven, lokale artiesten en buurtbewoners om met hun creativiteit het nieuwe uiterlijk te bepalen van de Flink-hub aan het Van Limburg Stirumplein in Amsterdam. Iedereen kan zich tot en met 31 mei aanmelden en tot en met 20 juni inzenden.

“We willen niet alleen voor de buurt klaarstaan en naar ze luisteren, maar ook samen met hen de uitstraling van het straatbeeld verbeteren. Daarom roepen we lokale creatieven op om hun ontwerp voor een voorgevel in te dienen. Met elkaar kunnen we een maatschappelijke bijdrage aan de buurt leveren”, zegt Benjamin Zagel, Managing Director Flink Nederland.
 

lokale jury

De ingezonden ontwerpen worden beoordeeld door een gevarieerde en creatieve jury bestaande uit de Amsterdamse rapper Dio, de  illustrator en kunstenaar Sioejeng Tsao, een buurtbewoner uit de Staatsliedenbuurt en de manager van de Flink-hub. Gezamenlijk beoordelen ze alle inzendingen, waarna ze het nieuwe ontwerp van de Flink-hub bekendmaken. De kunstenaar met het winnende ontwerp wint € 5.000 en de ramen van de Flink-hub als canvas.
 
De ontwerpwedstrijd wordt gelanceerd in Amsterdam, maar zal bij succes verder uitgerold worden in andere steden.