Pelagia Kolotouros neemt  creatieve leiding bij Lacoste

Pelagia Kolotouros neemt creatieve leiding bij Lacoste

09-02-2023 (10:00) - Creatie

Pelagia Kolotouros krijgt de leiding over de creatieve studio van het iconische Franse merk. Haar benoeming komt op het moment dat Lacoste een nieuwe creatieve aanpak introduceert, met een collaboratief studiomodel dat gericht is op een collectieve visie.

Pelagia Kolotouros ziet ook toe op de samenwerking tussen de creatieve teams van het merk en de creatieve gemeenschappen en collectieven die bij Lacoste betrokken zijn.

Catherine Spindler, Deputy CEO van Lacoste: "Pelagia heeft alle troeven in handen om Lacoste te begeleiden in haar nieuwe cyclus van creatieve expressie en in het nastreven van haar ambitie: het meest inspirerende Franse merk in de modesport worden."

Pelagia Kolotouros is afgestudeerd aan de Parsons School of Design in New York. Ze begon haar carrière bij Theory in 2008 waar ze werkte in de divisies Women's en Men's. In 2003 trad ze in dienst bij Calvin Klein waar ze werd benoemd tot Design Director Men's. Vervolgens begeleidde ze Yeezy in de artistieke leiding, waaronder de samenwerking van het merk met Adidas. In 2017 werd ze Global Creative Director van The North Face, waar ze verantwoordelijk was voor de divisies City, Streetwear, Youth Wear, Women's en Men's. Vervolgens ging ze aan de slag bij Adidas, waar ze verantwoordelijk was voor samenwerkingen met Ivy Park en Pharrel Williams, voor de Textiel-, Schoenen-, Vrouwen- en Mannencollecties.