Rainkiss x Malika Favre

29-09-2023 (12:17) - Creatie

Het Amsterdamse merk Rainkiss ontwerpt fashionable rainwear, waarin je gezien wilt worden, gemaakt van 100% gerecycled PET. De nieuwe ‘Animo’ poncho is een samenwerking met de van origine Franse illustrator Malika Favre, die bekend staat om haar gedurfde minimalistische stijl, ook wel omschreven als Pop Art meets OpArt.

Malika verwierf bekendheid bij het internationale publiek met haar illustraties voor onder andere Sephora, Le Bon Marche, Vogue, The New York Times, The New Yorker en Vanity Fair.

Het ideale canvas

Rainkiss biedt het ideale canvas voor samenwerkingen met zowel gerenommeerde als upcoming kunstenaars. Naast hun eigen prints en ontwerpen bieden ze onder de noemer 'ON RAINKISS' hier een podium voor. Een samenwerking met Malika Favre was een snel gemaakte keuze, haar stijl sluit naadloos aan op alles wat Rainkiss uit wil stralen; minimalistisch, verhalend en met een vleugje humor.

De ‘Animo’ regenponcho van Malika Favre camoufleert op slimme wijze een gevarieerde mix van diervormen door de kunst van de positieve en negatieve ruimte.

"Moeder natuur is ontzagwekkend, maar soms maken we ons schuldig aan het over het hoofd zien van de rauwe schoonheid die ons omringt. Kijk goed, adem diep, er is schoonheid overal om ons heen"
- Malika Favre