Resn en Getty brengen Walt Disney Concert Hall tot leven

22-11-2023 (15:59) - Creatie

Het Amsterdamse digitale bureau Resn heeft met Getty samengewerkt om de wereld van de iconische architect Frank Gehry en zijn iconische Walt Disney Concert Hall tot leven te brengen in een digitale tentoonstelling: “Sculpting Harmony”.

Sculpting Harmony ligt in het naadloos samensmelten van de visuele elementen, muziek en de intuïtieve digitale ervaring. De interactieve en documentaire tentoonstelling neemt de bezoeker mee in het gehele proces achter de Walt Disney Concert Hall, van concept tot realisatie

Actief meedoen

Het project combineert algemene toegankelijkheid met academische diepgang, en betrekt bezoekers actief in het verhaal - bijvoorbeeld door een ‘maestro-cursor’ waarmee ze een rol als dirigent op zich kunnen nemen en kunst kunnen creëren door simpelweg over het scherm te bewegen.

Frank Gerhy

Deze visuele en virtuele expositieruimte biedt een intieme reis door het complete ontwerpproces van Frank Gehry, een ontzettend invloedrijke architect én grondlegger van het ‘Bilbao-effect’. Hij heeft talloze prijswinnende ontwerpen op zijn naam staan, variërend van het Guggenheim Museum in Bilbao tot het hoofdkantoor van Facebook in Californië.