Rijksmuseum lanceert nieuwe website met platform Rijksmuseum Stories

12-11-2020 (15:52) - Creatie

Het Rijksmuseum heeft een nieuwe website. Naast een nieuwe stijl en beeldtaal, lanceert het museum ook een nieuw platform: Stories, dat de basis is voor alle verhalen van het museum - voor en achter de schermen. De nieuwe website is ontwikkeld in samenwerking met Fabrique, Q42 en Irma Boom Office. 
 
Rijksmuseum Stories biedt videostreaming en andere visuele vormen van storytelling, zoals zogenoemde ‘inzoomers’, live events, podcasts en artikelen. Op het platform zijn drie nieuwe interactieve series te bekijken: 100 Meesterwerken, Nederlandse meesters in 10 wapenfeiten en In detail. Grootste vernieuwing naast Stories is de visuele metamorfose, die zich kenmerkt door extreem groot beeld en eenvoud. Het museum is voor fotografie onlangs een samenwerking aangegaan met Studio Polat.
 
Ook heeft het Rijksmuseum voor specifieke doelgroepen de website uitgebreid. Een ander belangrijk aandachtspunt is de toegankelijkheid. Teksten en interactieve items zoals aanklikbare knoppen of selectiemenu's zijn nu duidelijk vindbaar voor schermlezers en andere hulptechnologieën. Ook wordt content voorzien van audiodescriptie en ondertiteling.