Robbie Williams opent eerste eigen kunstexpositie in Moco Museum Amsterdam

Robbie Williams opent eerste eigen kunstexpositie in Moco Museum Amsterdam

15-02-2024 (11:49) - Creatie

Binnenkort opent de best verkopende Britse solo-artiest Robbie Williams zijn eerste eigen kunstexpositie met artworks die hij door de jaren heen creëerde. Hij heeft daarvoor de samenwerking met Moco Museum uitgekozen.

De tentoonstelling ‘Pride and Self-Prejudice’ wordt op 7 maart feestelijk geopend en is van 8 maart tot en met 8 juli te bezichtigen bij Moco Museum Amsterdam.

Robbie Williams: “Door het maken van kunst kan ik mezelf uitdrukken, iets dat me enorm heeft geholpen door de jaren heen met uitdagingen op mijn pad. Het is duidelijk dat ik op bepaalde momenten in mijn carrière slecht in mijn vel zat en in die tijden waren kunst, en humor, belangrijke tools voor mij. Ik ben blij om samen te werken met Moco Museum en ik hoop dat deze expositie de helende kracht van kunst laat zien en bezoekers kan raken, inspireren en verbinden.”

Kim Logchies - Prins, Founder en Curator Moco Museum: “We zijn ontzettend trots op het feit dat Robbie ons heeft uitgekozen om zijn eerste museumtentoonstelling ooit te presenteren. Net als Robbie geloof ik in de helende kracht van kunst die je kunt inzetten als je uitdagingen ervaart met je mentale gezondheid. Veel mensen van de huidige generaties kampen daarmee. Kunst, zoals die van Robbie, kan inspireren en tegelijkertijd troost en verbinding bieden.”

De internationale ster en zanger van nummers als ‘Angels’, ‘Rock DJ' en ‘Let Me Entertain You’, Robbie Williams kent een turbulent leven in de publieke belangstelling. Want de keerzijde van roem trekt een zware wissel op zijn mentale gezondheid, zo is ook te zien in de succesvolle Netflix-serie over zijn leven, die onlangs gelanceerd werd. Wat veel mensen niet van hem weten: al tijdens zijn eerste afkickperiode in de jaren ‘90 begint hij kunst te maken, als manier om om te gaan met zijn innerlijke demonen. Dit is hij al die jaren dagelijks blijven doen. Voor het eerst wordt een deel van zijn werk nu tentoongesteld.

Over de expositie ‘Pride and Self-Prejudice’

In zijn eerste expositie neemt Robbie Williams bezoekers mee in zijn psyche en inspireert hij om de blik naar binnen te richten, om zelfliefde en acceptatie te bevorderen. Want in een snelle wereld vol prikkels, meningen en conflict, is mentale gezondheid belangrijker dan ooit. De expositie nodigt ook uit tot zelfreflectie. Tijdens de expositie krijgen bezoekers een kaart waar zij vijf positieve dingen over zichzelf op kunnen schrijven, iets wat Robbie zelf tijdens zijn diepe dalen niet lukte.

Tickets voor de Robbie Williams tentoonstelling zijn verkrijgbaar via mocomuseum.com 

Fotocredits: Julian Broad / Netflix