Rundfunk komt met nieuwe show

Rundfunk komt met nieuwe show

24-04-2023 (14:34) - Creatie

Na Wachstumsschmerzen en Todesangstschrei staat het duo Rundfunk (Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout) vanaf november 2023 met hun derde voorstelling Schau in het theater. De voorstelling wordt geregisseerd door Peter van de Witte en gaat maart 2024 in première in het oude Luxor Theater in Rotterdam.

Voorafgaand aan de tournee zijn er in mei en juni nog werkvoorstellingen in Amsterdam, Enschede en Rotterdam. De kaartverkoop voor de werkvoorstellingen is inmiddels gestart, de rest van de tournee volgt snel.

Nieuwe serie

Yannick en Tom over hun nieuwe voorstelling: ‘De nieuwe Schau wordt echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!’ Het duo Rundfunk ontving voor hun eerste theatervoorstelling Wachstumsschmerzen de Neerlands Hoop 2018. Ook voor hun tweede voorstelling Todesangstschrei werden zij genomineerd voor de Neerlands Hoop. In de zomer van 2023 komen zij met een nieuwe komedieserie: Rundfunk: Duco en Roy.

Schau is een productie van More Theater Producties. Zij produceerden eerder o.a.?Showponies 1 en 2, Snowponies, n00b speelt n00b, Koefnoen Live, ’t Schaep met de 5 Pooten, All Stars?en?De Marathon. Meer informatie is hier te vinden.

Credits

Met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
Tekst, concept: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
Regie: Peter van de Witte
Decorontwerp: Janne Sterke
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Kostuums: Esmée Thomassen
Producent: More Theater Producties