Runner’s World lanceert als eerste Nederlandse publiekstijdschrift cover met braille

Runner’s World lanceert als eerste Nederlandse publiekstijdschrift cover met braille

17-10-2022 (11:38) - Creatie

Om aandacht te vragen voor de stichting Running Blind lanceert Runner’s World als eerste Nederlandse publiekstijdschrift een cover met braille.

De stichting Running Blind heeft als missie mensen met een visuele beperking te laten genieten van de loopsport. Runner’s World onderschrijft dat doel en heeft om die reden een speciale cover met braille gemaakt. De coverteksten zijn in braille leesbaar. Door een speciaal drukproces zijn de letters voelbaar. Ook het lettertype van de coverteksten is afwijkend. Het is een lettertype ontwikkeld voor slechtzienden. Datzelfde lettertype is ook binnenin gebruikt voor de verhalen met blinde en slechtziende lopers. Ook zijn de verhalen speciaal ingesproken.
Tjarda Struik uit Zeist is het covermodel van de speciale Runner’s World. Zij ziet nog maar vijf procent. Ondanks die beperking loopt ze hard. De jonge moeder van twee kinderen is met haar filmpjes zeer populair op TikTok. Ook heeft ze de ambitie om de eerste vrouwelijke blinde burgemeester van Nederland te worden.

Ook de advertentie van Nationale-Nederlanden op de achterkant van het magazine is leesbaar in braille. Stichting Running Blind wordt ondersteund door NN.

De Runner’s World met braillecover ligt vanaf donderdag 20 oktober in de winkel.