Sociëteit de Kring lanceert Kringplank

Sociëteit de Kring lanceert Kringplank

10-01-2024 (11:07) - Creatie

Cultuurclub De Kring heeft een donatie gekregen van de Van Den Ende Foundation. Met het bedrag van €11.000,- trapt De Kring een programma af waarbinnen jonge kunstenaars worden gekoppeld aan gevestigde namen.

Onder de noemer Kringplank ontwikkelen de jonge makers, binnen dit mentorschap, speciaal voor De Kring nieuw werk dat komend voorjaar in de sociëteit van de club zien is. Ook niet-leden kunnen de tentoonstelling bezoeken. Dit is in lijn met het eerder aangekondigde initiatief van De Kring om de drempel tot de besloten club tijdelijk te verlagen.

Voor de eerste editie van Kringplank zijn drie vrouwelijke kunstenaars en drie mentoren geselecteerd:

Aysen Kaptanoglu gekoppeld aan Jacqueline de Jong
Emily Stevenhagen gekoppeld aan Moritz Ebinger
Tara Eva Kuijpers Wentink gekoppeld aan Jeroen Henneman
 


Martha Visser, lid van de commissie: Aysen, Emily en Tara Eva worden uitgedaagd zich De Kring eigen te maken. Emily Stevenhagen combineert haar ruimtelijke werk bijvoorbeeld vaak met performances en voegt multimediale elementen toe. Tara Eva Kuijpers Wentink maakt sculpturale, monumentale werken en is vrij om interventies te doen in de beschikbare ruimte. Aysen Kaptanoglu schildert indringende olieverfdoeken waarin vrouwen zich een plaats veroveren in een door mannen gedomineerde, gewelddadige maatschappij”.


De tentoonstelling is te zien van 4 april tot en met 7 juni 2024 in de sociëteitsruimte van De Kring. Niet-leden die de expositie willen bekijken, zijn welkom van maandag tot en met vrijdag, of op een van de open dagen met rondleiding op 12 april, 26 april en 17 mei. Aanmelden voor een bezoek of de open dagen kan via: kring.nl/exposities/kringplank .