Start up Menoki introduceert AI selfie stickers

27-12-2023 (14:25) - Creatie

Menoki, een Eindhovense startup, gaat kort na de lancering direct een stap verder. Na de introductie van het digitale stickers platform wordt AI ingezet met als resultaat: de lancering van digitale selfie stickers. 

Deze nieuw ontwikkelde techniek maakt het voor bedrijven en consumenten mogelijk om selfie stickers te maken en te versturen via eigen Sociale Media kanalen. Menoki is een App en werkt uitsluitend met officiële geautoriseerde stickers. Het bedrijf richt zich in de eerste plaats op bedrijven die actief zijn in de entertainment, gaming, (E-) sport en lifestyle industrie en die op zoek zijn naar meer interactie met hun fans. 

Marketing tool 

Co-founder en CCO Glenn Balak: “Menoki is een additionele revenue stream. Zie het als digitale merchandise voor fans. We richten ons in eerste instantie op Gen-Z. Vanuit merkstrategie-oogpunt zie ik ook veel mogelijkheden voor wereldwijde A-merken zoals Nike, FC Barcelona en Red Bull. Merken die stickers ontwerpen voor hun eigen loyale fanbase. En fans die deze stickers verzamelen en gebruiken binnen hun social community. Naast eventuele opbrengsten is dit een waardevolle innovatieve marketing tool voor merken.”

Menoki’s digitale stickerpakketten zijn te downloaden via de App Store en Google Play. Door het Menoki keyboard éénmalig te downloaden, kunnen stickers direct gebruikt worden op o.a. Snapchat, Instagram, Facebook messenger, WhatsApp, WeChat en Discord.