State of Fashion 2024 zoekt curatoren

State of Fashion 2024 zoekt curatoren

09-02-2023 (15:05) - Creatie

Ben jij een visionaire denker of maker met een uitgesproken visie over de toekomst van mode? Zit je in een collectief dat hier ideeën over heeft? Tot en met zondag 5 maart kunnen curatoren - ook groepen - zich aanmelden voor de Open Call for Curators voor State of Fashion 2024, de modebiënnale in Arnhem.

State of Fashion is op zoek naar curatoren die een sterke visie hebben op de uitdagingen waar de wereld momenteel voor staat en de rol die mode speelt in deze transitie. State of Fashion roept voor haar Biënnale zowel individuen als groepen, teams en collectieven op met baanbrekende en eigentijdse ideeën over hoe de Biënnale gebruikt moet worden om het bestaande modesysteem actief uit te dagen en te veranderen.

Open Call

De belangrijkste uitkomsten en bevindingen van Ways of Caring dienen als inspiratie en uitgangspunt voor de Biënnale 2024. Belangrijke doelen zijn om de heersende perspectieven actief ter discussie te stellen, en ruimte te maken voor onvertelde verhalen en ervaringen. Kunnen we de ongelijke machtsverhoudingen tussen het noorden en het zuiden definiëren en hoe kunnen we niet-westerse kennis delen en verspreiden? Kan het concept "tentoonstelling" worden uitgedaagd en verrijkt, zodat het de bezoeker echt uitnodigt en inspireert?

Nieuwe presentatievormen

State of Fashion roept de nieuwe curator(-team) op om richting te geven en een visie te vormen voor nieuwe presentatievormen. De ambitie is om het thema aantrekkelijk te maken voor zowel professionals als het grote publiek, waarbij educatie centraal staat. Uiteindelijk hoopt SoF gedragsveranderingen, nieuwe praktijken en bewustwording te stimuleren.

Inschrijven

Meer informatie over de Open Call for Curators is te vinden op stateoffashion.org. De deadline voor de Open Call for Curators is zondag 5 maart 2023. De nieuwe curator (of het curatorenteam) wordt in de tweede helft van april 2023 bekendgemaakt. De State of Fashion Biënnale vindt plaats in mei en juni van 2024.

Samenwerkingen

State of Fashion zal bij de beoordeling van alle inzendingen samenwerken met een Internationale Creatieve Adviesraad, bestaande uit Omoyemi Akerele, Tamsin Blanchard, Otto von Busch, Orsola de Castro, Carla Fernández, Aditi Mayer en NOT____ENOUGH Collective.