Streetart Frankey en JCDecaux brengen meer odes aan Amsterdamse muzieklegendes

11-11-2022 (16:38) - Creatie

Iedereen die in Amsterdam met het openbaar vervoer reist, is de portretten en songteksten van muzieklegendes, ontworpen door Streetart Frankey wel eens tegengekomen. Deze week nieuwe portretten en songteksten in de abri’s  van JCDecaux geplaatst. Ter aanvulling op de bestaande collectie. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar legendarische artiesten die verbonden zijn met een bepaalde plek in de stad.

Dit heeft een bijzondere, diverse groep artiesten opgeleverd. De grote namen uit de eerste ronde worden vanaf deze week vergezeld van Johnny Jordaan (halte Westertoren), Spinvis (halte Plantage Middenlaan/Artis) en Tante Leen (halte Middenweg). Ook zijn er hedendaagse namen als rappers Nina (halte Bijlmerdreef) en Sjaak (halte Stadhouderskade) aan de collectie toegevoegd.

Op in totaal tien abri's zijn nu permanent stukjes van songteksten over de stad of buurt te lezen, met daarnaast portretten van de betreffende artiesten. De moderne, grafische kunst is wederom gedrukt op een marmeren achtergrond. Zo ontstaat er een connectie tussen het klassieke en het nieuwe. Op deze manier hopen we de Amsterdammers iets moois te geven.

Foto: Krijn van der Lugt