Studenten Breda University lanceren game voor woningnood

02-02-2024 (14:17) - Creatie

Studenten Built Environment van Breda University of Applied Sciences zijn gezamenlijk de uitdaging aangegaan om oplossingen te bedenken voor het woningtekort in Nederland. Ze hebben daarom een spel bedacht genaamd "Skylines II," waarbij ze worden uitgedaagd om 100.000 woningen te bouwen.

 

Skylines is een stedenbouw- en simulatiespel waarin je de controle hebt over het bouwen en beheren van een stad. Het spel biedt een uitgebreide set middelen en functies waarmee spelers hun eigen stadsplanning kunnen uitvoeren, infrastructuur kunnen ontwikkelen en de economie en bevolking van hun stad kunnen beheren. De voorwaarden die de studenten hebben meegekregen om hun stad te bouwen waren: ecovriendelijk, duurzaam, autoluw, veel openbaar vervoer en goed bereikbaar

Drie fases

De challenge bestaat uit drie fases, waarbij elke student de game benaderd vanuit zijn/haar specialisatie. In fase 1 komt ruimtelijke ordening aan bod waar er gewerkt wordt aan het bestemmingsplan, de wetgeving en de financiën. In fase 2 ligt de focus op mobiliteit en bijbehorende infrastructuur zoals het aanleggen van busroutes en fietspaden. In fase 3 wordt er toegewerkt naar een stedenbouwkundig eindontwerp waarbij er oog is voor genoeg groen, en het aantrekkelijk maken van de stad.