The Creative Handshake: docuserie over creatieve ondernemers uit Eindhoven

The Creative Handshake: docuserie over creatieve ondernemers uit Eindhoven

12-01-2023 (14:55) - Creatie

In theater Natlab in Eindhoven gaat op 27 januari een nieuwe portretserie in première. 'The Creative Handshake' is een verzameling van drie verhalen van bijzondere, creatieve ondernemers in Eindhoven. Het doel van deze documentaireserie is om culturele, kunstzinnige en creatieve makers met elkaar te verbinden. Én een nieuwe beweging te laten ontstaan.

Eindhoven is een stad die bekend staat om design en techniek. Daarnaast is er een onontdekte schat aan succesvol en aanstormend creatief talent. De makers van de portretserie nemen de kijker via cinematische portretten mee in de verhalen van zeer diverse creatievelingen.

Eigen manier

Van een breakdancegroep The Ruggeds - die wereldkampioen zijn geworden - tot aan stop-motion animator Niels Hoebers, die fysiek de mooiste filmsets ontwerpt en internationaal geprezen animaties maakt. In het derde portret spreken we de zusjes Geertje en Roos Eek, sieradenontwerpers, met een bijzondere werkwijze die opgemerkt door onder andere de Vogue.

Projectmakers

Het project is gemaakt door creatieve zuiderlingen: Rosie Zopfi (regiseur van Jermain de Rozario: Druk op de Ketel (2022) onlangs op Videoland verschenen), Simon Bavinck, Luke Linssen, Mitchel Boot, Jasper Zopfi, Daphne Betten, Selim Haase en Zoë van Liempd.

Support

The Creative Handshake heeft ondersteuning gekregen van erkende partners, met als hoofdsponsor Cultuur Eindhoven. Partners zijn Netflixnl, Playgrounds, Broet Film, The Panics, Submarine Channel, AKV St. Joost, Cultuur Eindhoven, Herrie Film & TV, Kaboom Animation Festival, Breda photo, Kunstloc Brabant, Nederlands Film Fonds en Natlab.

Bekijk het project op Instagram: @thecreativehandshake.