This Agency creëert AR filter voor Justdiggit's kinder klimaatboek

14-09-2022 (08:48) - Creatie

Uitgeverij Rubinstein en Justdiggit presenteren Van de Noordpool naar Nairobi. Een eigenzinnig klimaatboek voor kinderen vanaf 7 jaar met een positieve boodschap: het is nog niet te laat.
 
We kunnen het tij nog keren! Geschreven door Yannick van de Velde (onder meer  RUNDFUNK, Undercover) en Bart van den Donker (onder andere Soldaat van Oranje, Het Klokhuis) en met illustraties van Gozde Eyce. Wie het boek koopt draagt direct bij aan een groenere en koelere planeet: voor elk verkocht boek kan Justdiggit 150 vierkante meter aan droog land in Afrika weer groen maken.
 

Over het boek

Isabelle moet morgen een spreekbeurt houden en haar beste vriend Laurens komt haar helpen. Dan horen ze opeens gegraaf en gerommel en steekt de mol Meneertje Santos zijn kop door de vloer omhoog. Hij is behoorlijk de weg kwijt: hij moet naar Nairobi! De kinderen en de mol besluiten elkaar te helpen en dat is het begin van een duizelingwekkend avontuur. Al gravend ontmoeten ze een ijsbeer die het te koud heeft, een struisvogel die last heeft van de extreme droogte, een regendansende kraanvogel en een stel apen die geen bananen lusten. Van de Noordpool naar Nairobi is een hilarisch klimaatboek voor kinderen vanaf zeven jaar. De boodschap is helder: we kunnen het tij nog keren. Het is nog niet te laat! Het boek sluit af met een non-fictie hoofdstuk waarin wordt uitgelegd welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft en hoe kinderen hier zelf tegen in actie kunnen komen.
 
Ingmar Larsen van This Agency:  Wij steunen de missie van Justdiggit om de aarde af te koelen nu het nog kan. De reis van Meneertje Santos nodigt uit tot de verbeelding. Daarom bedachten we om de held tot leven te brengen door middel van augmented reality. Zo kunnen de kinderen Meneertje Santos real-life zien graven en zullen ze nog meer connectie voelen met de hoofdpersoon en zijn missie! Helemaal mooi in aanloop naar de kinderboekenweek met thema Gi-Ga-Groen, hoe dit de boodschap van het boek versterkt!

Probeer de filter
https://www.instagram.com/ar/748382419595241
 

credits

This Agency
Creative Direction Ingmar Larsen
Creatives Rude Geurts en Lique Geraedts
3D design en animatie Almar Sloot
Animatie René te Riele
Productie arfected
Managing Director Bram van de Ven